Servicii de mentenanţă a echipamentelor de aer conditionat

Este dovedit faptul că durata de viață a echipamentelor de condiţionare a aerului care au fost întreţinute în mod corect şi care au fost verificate cu regularitate este mai mare faţă de durata de viaţă a celor care au fost neglijate. Experiența noastră arata ca 70% din defecțiunile echipamentelor de condiționare a aerului sunt rezultatul unei mentenanţe precare.

Servicii de mentenanţă a echipamentelor de aer conditionat

De asemenea, funcţionarea echipamentelor în parametrii optimi, pe toată durata de viaţă a acestora, contribuie la menţinerea facturii la energie în limite normale. Mai mult, igienizarea cu regularitate a echipamentului este un factor esenţial în asigurarea condiţiilor de calitate a aerului şi, implicit, a sănătăţii dumneavoastră!

În acest sens, societatea noastră efectuează o evaluare completă a unităților la montaj şi vă propune o serie de planuri de mentenanţă standard sau personalizate. La fiecare vizită inclusă în planul de mentenanţă ales de dumneavoastră, specialiştii noşti vor igeniza atât unitățile interioare, cât și pe cele exterioare, vor verifica dacă sistemul funcționează în parametri normali şi dacă conductele de scurgere ale condensului nu sunt obturate. De asemenea, aceştia vor identifica dacă anumite componente se apropie de sfârșitul funcționalității și vor recomanda înlocuirea acestora la timp.

Din experienţă, vă putem asigura că unități pe care le-am instalat acum zece ani, dar care au beneficiat de serviciile noastre de mentenanţă, funcționează la performanțe de vârf și cu consumuri reduse de energie şi în prezent.

servicii de mentenanţă a echipamentelor de condiţionare a aerului
De unde ştiu că echipamentul meu de condiţionare a aerului are nevoie de service? Există mai multe semne de avertizare care arată că mentenaţa echipamentelor nu este efectuată la timp. Semnele obișnuite sunt: răcirea sau încălzirea ineficientă față de momentul instalării, restricționarea fluxului de aer, apariția mirosurilor neplăcute care provin din sistem. Dacă constatați dintre aceste semne, este important ca unitățile dumneavoastră să fie programate pentru mentenanță cât mai rapid. Experiența noastră arată că marea majoritate a reparațiilor costisitoare apar în cazul echipamentelor care nu au făcut obiectul unei mentenanțe regulate. Montaja sistemului de condiționare a aerului este o investiție majoră, iar noi vă putem ajuta să protejaţi această investiție, atât prin prelungirea duratei de viață a echipamentelor, cât și prin asigurarea funcționării eficiente și economice a unităților de climatizare.

De unde ştiu că echipamentul meu de aer conditionat are nevoie de service?

Există mai multe semne de avertizare care arată că mentenaţa echipamentelor nu este efectuată la timp. Semnele obișnuite sunt: răcirea sau încălzirea ineficientă față de momentul instalării, restricționarea fluxului de aer, apariția mirosurilor neplăcute care provin din sistem. Dacă constatați dintre aceste semne, este important ca unitățile dumneavoastră să fie programate pentru mentenanță cât mai rapid. Experiența noastră arată că marea majoritate a reparațiilor costisitoare apar în cazul echipamentelor care nu au făcut obiectul unei mentenanțe regulate.

Montajul sistemului de aer conditionat este o investiție majoră, iar noi vă putem ajuta să protejaţi această investiție, atât prin prelungirea duratei de viață a echipamentelor, cât și prin asigurarea funcționării eficiente și economice a unităților de climatizare.

Cât de des ar trebui asigurată mentenanţa echipamentelor de condiţionare a aerului?

De regulă, atunci când un echipament este utilizat într-un mediu rezidențial numai pentru răcire, o vizită pe an este, în general, suficientă. Cu toate acestea, în cazul în care sistemul este utilizat în modurile încălzire și răcire, vă recomandăm cel puțin două vizite pe an.

Pentru birouri şi spații comerciale, recomandăm minimum două vizite pe an.

În locații speciale, cum sunt camerele serverelor, atelierele sau saloanele de înfrumusețare, unde se înregistrează niveluri ridicate de poluanți în aer, recomandam ca planul de mentenanță ales să includă minimum trei vizite pe an.